17 maj 2013

Rally i Ljungby och problemen lösta

Då bär det oplanerat iväg ner till Ljungby i morgon för att titta på rally. Det är Smålands DM som ska köras där nere. Så det blir en tidig morgon med avfärd kl 05:30 här hemifrån. Sen ner och köra igenom sträckorna.Tar väl med kameran så får vi se om jag tar upp den när vi är där. Följ med under morgondagen här på bloggen så ska jag försöka hålla er uppdaterade om vad som händer.

Sen så var glädjen hög i garaget igår kväll, Vi har hållt på att felsöka efter ett elfel som dök upp på bilen under Nässjö MK:s tävling Nässjörundan i söndags. Så sen i söndags kväll har vi hållt på att leta efter det mystiska felet. Vi har fått många goda råd och tips från vänner och bekanta i denna braiga rallyvärld vi har. Tippsen har kommit från norr och söder samt väst till öst ingen nämd och ingen glömd. Själva har vi kollat upp alla tips och råd vi har fått, men till sist så fick vi börja från främre kofångaren och jobbade oss bakåt med logik och testmejsel samt en massa elscheman. Vi följde trådrar och kablar som gick som loopar i elsystemet och vi läste scheman och kliade oss i huvudet för att många timmar senare komma till den här lille gynnaren. Väl dold under baksätet satt den och var konstig.

 
 
Detta är kontakten som förser våra bränslepumpar med ström och där ingående strömkabel ska sitta så var den lös och låg och glappade för att till slut lossna helt inne på SS 2 i söndags. Men nu är detta bara ett minne blott. Nya kablar är dragna till en ny koppling som ligger så man kan se den. Vi har klämt i kontakterna så det är väldigt svårt att dra loss dom och sen säkrade vi allt med smältlim i kontakten så det kommer nog inte att lossna mer. Så när allt var tillrättat så startade bilen och går normalt igen. Så det som återstår är att köra en tur på några mil för att se så allt funkar. Där efter så får vi väl försöka oss på att åka någon tävling för att se så det funkar i tävlingstempo. Av rena farten i vårat elfelsletande så fick vi fart i tankmätarem med som visade sej vara död och visade således tom tank hela tiden vilket inte känns bra om man ska åka lite längre tävlingar. Men det är ihopa moklat det med, så vad vi vet nu så ska bilen vara fitt for fight igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar