17 april 2010

Varför alltid i sista minuten ?

Som sagt varför. Har haft flera månader på mej att fixa denna rullen inför kommande säsong av flugfiske. Men inte då nej det måste fixas precis i dom sista skakande minutrarna när man packat allt och funderar på vad man glömt. Det är först då det går upp ett ljus. Rulljävlen kanske skulle fixas innan man kan fara iväg. Sagt och gjort bara att packa upp bröten och börja spola på backinglina X antal meter och hoppas att fluglinan går på spolen med sen och allt får plats. Man gör en sån där proffisionell knut som ser så bra ut när andra gör den men när man själv gjort den och tittar nöjt, så sätter man kaffet i halsen och undrar vad i helvete är det där för jävla skatbo. Mumlar lite klipper bort skatboet och gör om knuten och gör den så som man alltid gjort oich se vad det blev bra. Packar ner igen och tycker att man är ganska duktig ändå.
Tills man plötsligt inser att man inte har några flugor att fiska Regnbågsöring, regnbåge, regnbågslax eller vad folk nu vill kalla dom. Jag håller mej till namnet regnbåge. Genast får man försöka rota fram flugbindningssakerna som står i en garderob någonstans i lägenheten, sen sätta sej ner och försöka sej på någon montanafluga tills man inser att man inte har allt material som behövs till en sån fluga. Nåja då får man plocka fram sin påhittighet och göra en variant. Så när man fixat detta så kan man sätta sej till ro och hoppas allt är med i morgon när man kommer fram. Det är bara att hoppas att vädret kommer att vara bra med för just nu så blåser det en halv storm.


Vi får se när vi slår upp våra blå imorgon bitti vad vädret säger. om ni vill så kan ni följa med på en resa till Baltaks strömfiske i morgon så ska jag försöka lägga ut lite bilder. Till dess skitfiske på oss och ha det gott ni andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar